Yüksek verimlilik ve sürdürülebilir tarım alanında adımlarını atan Yüksekokulumuz, yem bitkileri üretimine yönelik buğday ekimi gerçekleştirdi.
Yenilikçi tarım yaklaşımını benimseyen Yüksekokulumuz, çiftliğimizin yem bitkileri üretiminde çeşitliliği artırmayı ve verimliliği yükseltmeyi hedefliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen buğday ekimi, Yüksekokulumuzun tarıma elverişli arazilerinin değerlendirilmesi ile hem çiftliğimizde buğdayın yem olarak kullanılması hem de öğrencilerimize pratik tarım deneyimi sunmayı amaçlıyor. Projenin ilerleyen aşamalarında, buğday ekimi deneyimlerinin paylaşılacağı seminerler ve tarım etkinlikleri düzenlenmesi planlanıyor.
Buğday ekimi projesi Yüksekokulumuz vizyonun bir yansıması olarak, tarımın önemine ışık tutmaya devam edecek.