0472 –215 52 20 tipfakultesi@agri.edu.tr

TIP FAKÜLTESİ

Genel Bilgiler

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Ağrı’ya ve Üniversitemize verdiği Tıp Fakültesi müjdesi, Bakanlar Kurulu kararının ardından 25.05.2018 tarih ve 30431 sayılı (bugün)  resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
 
Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararının ardından yazılı bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı ilinin en önemli sorunlarından biri olan sağlık sorunlarının giderilmesine yönelik atılan bu adımın çok anlamlı olduğunu ifade ederek,  ilimizin ve üniversitemizin çehresini değiştirecek ve sağlık alanındaki ihtiyaçların mahallinde giderilmesine vesile olacak Tıp Fakültemizin en kısa sürede eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için daha çok çalışacaklarını belirtti. Tıp fakültesinin kurulmasındaki desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM’a, Bakanlar Kurulu Üyelerine, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ’a ve YÖK Üyelerine teşekkür eden Rektörümüz, Tıp Fakültemizin Ağrı’ya, vatandaşlarımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi.
 
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak Ağrı’nın ve bölgenin ihtiyaçlarına ve dinamiklerine göre yeni fakülte, enstitü, yüksekokul ve araştırma merkezleri kurduklarını ifade eden Rektörümüz, üniversitemizin vizyonu doğrultusunda aynı azim ve kararlıkla yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

Hızlı Erişim