0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu

Üniversitemize Validen Ziyaret

Ağrı Valisi Musa IŞIN beraberinde Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir OKAY, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin SARI, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Mehmet BÜYÜKHAN, Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde bulunan Üniversitemiz Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulunu ziyaret etti.

Ülkemizde alanında ilk olan üniversitemiz Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu ve bünyesinde kurulan iki yüz elli baş kapasiteli çiftliğin yapımı sona erdi. İlk etapta alınan elli baş gebe düve ile uygulamalı eğitimin yanı sıra üretimin de gerçekleşeceği çiftlik, bölge halkı için de büyük önem taşıyor.

Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yücel ÜNAL, “Eleşkirtli iş adamı Celal Oruç’un desteği ile 2010 yılında yapımına başlanarak kısa süre içerisinde tamamlanan okulumuz, Türkiye’de kurulan ilk ve tek hayvansal üretim yüksekokuludur ve müfredatında veteriner, ziraat ve işletme eğitimleri verilmektedir. Türkiye’de hızlı bir gelişim gösteren hayvancılık sektörü ile birlikte yeni istihdam alanları oluştu. Biz de buradan mezun edeceğimiz öğrencilerimizi 200 baş ve üzeri hayvansal işletmeleri yönetecek bilgi ve beceriye sahip yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Ağrı Valisi Musa IŞIN ise, bölgede hayvancılığın öneminden bahsederek, özellikle burada gençlere iş olanaklarının sağlanacağı bölümlerin açılması tavsiyesinde bulundu. Eleşkirt halkına ve yüksekokulun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali IŞIN, üniversitemize her konuda yardım ve destek sözü verdi.
 
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÜROSU 
Haberin Fotoğafları