0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Rus Dili ve Edebiyatı

Genel Bilgiler


2012 yılında öğrenci alımına başlayan bölümümüzün amacı; 
Rus Dili ve Edebiyatı alanında uzman yetiştirmektir. Ayrıca son yıllarda turizm meslek liselerinde artan Rus Dili ve Edebiyatı öğretmen ihtiyacını karşılamak, tercüman yetiştirmek, arşivlerde çeviri yapacak ve ülkemizde artan turizm sektöründe çalışacak eleman ihtiyacını karşılamaktır.

Programdan mezun olan öğrencilere Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans diploması verilecektir. Bu öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki liselerde, özel eğitim kurumlarında Rus Dili Edebiyatı öğretmeni olarak görev alabileceklerdir. Ayrıca devlet arşivlerinde görev alabilecek, gazetecilik yapabilecek ve turizm sektöründe çalışabileceklerdir.


Bölüm programının çağın getirdiği teknoloji yeniliklere ayak uydurabilen, yurtdışı eğitim programları ile aynı paralelde ilerleyen bir program olması hedeflenmektedir. Ayrıca Türkiye’deki diğer üniversitelerde olduğu gibi çağın gereksinimlerine göre kendini yenileyen, üreten, üretim sürecinin içinde yer alan, bunun yanında akademik çalışmalar yapan bir programdır.

Bölümümüze yeni katılan öğrencilerimizin hepsine hoş geldiniz diyor, verimli bir üniversite hayatı geçirmenizi temenni ediyorum.


Bölüm Başkanlığı