0472 –215 98 65 Fax: 0472-215 98 65 sem@agri.edu.tr

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Üniversitemizde İşaret Dili Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından düzenlenen ‘Temel İşaret Dili’ kursunda başarılı olan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve kursiyerler katıldı. Bölgede işaret dili alanında kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla açılan 2 aylık Temel İşaret Dili kursu sona erdi.13’ü bayan toplam 18 kursiyerin katıldığı 160 saatlik kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarının verildiği törende konuşan SEM Müdürü Öğr. Gör. Abdulselami SARIGÜL, işitme engellilerin toplumla bütünleşmesini sağlamak, engel durumları ortandan kaldırmak ve bölgede işaret dili alanında kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla bu kursu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğr. Gör. SARIGÜL: “Bu kursla, işitme engelli bireylerin sessiz dünyalarını anlamak, sesleri olmak ve aynı zamanda sosyal çevreleriyle iletişim kurmalarını sağlayarak toplumla bütünleşmelerine küçük de olsa katkı sunmayı amaçladık. Kurs alan öğrencilerin de hem meslek edinirken hem de engellilere yaşamın her alanında faydalı olmaları açısından bu kurs son derece önemlidir” diye konuştu.

Program, başarılı kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI

Haberin Fotoğafları