0472 –215 98 65 Fax: 0472-215 98 65 sem@agri.edu.tr

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Üniversitemizden Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Stratejik Eylem Planı Konferansı

Üniversitemizden Yrd. Doç. Dr. Ayşe Berivan BAKAN, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki rehber öğretmenler ile okul idarecilerine “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Stratejik Eylem Planı” üzerine bir konferans verdi.

Ağrı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nce Kongre ve Kültür Merkezi’nde üniversitemiz ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının katkı sağladığı Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Stratejik Eylem Planı konferansında konuşan

Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Ayşe Berivan BAKAN, madde bağımlılığı çeşitleri ve yaşanan olumsuzluklar hakkında bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. BAKAN: “Madde bağımlılığı genel olarak; alkol, alkol dışı psikoaktif maddeler ve tütün bağımlılığı şeklinde gruplandırılabilir. Tütün, diğer maddelere göre daha yüksek bağımlılık oranına sahip olduğu ve en yaygın bağımlılık türü olduğundan ayrı bir öneme sahiptir. Madde bağımlılığı, sağlığı bütün yönleriyle etkileyen bir problemdir. Madde bağımlılığını tanılamak,  psikiyatristlerin/psikologların yetkisi ve alanındadır. Ancak öğretmenlerin bazı ölçütlere dikkat etmesi gerekmektedir. Eğer birey 12 aylık bir dönem içerisinde herhangi bir maddeyi amaçlanandan daha çok veya uzun süre kullanıyor, bırakamıyor, elde etmek için zaman ve maddi olanaklarını harcıyorsa ve sosyal ilişkilerinde bozulma gözlemleniyor ise madde bağımlılığından şüphe edilmelidir” diye konuştu.

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI

Haberin Fotoğafları