0472 215 20 38 Fax: 0472 216 20 36 egitimdekanlik@agri.edu.tr

Education Faculty

Dean



Prof.Dr. Melik BÜLBÜL
Eğitim Fakültesi Dekanı
 
1965 yılında Erzurum’da doğdu. İlk orta ve yükseköğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra 1987 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde Araştırma görevlisi olarak akademik görevine başladı.  1996 yılında doktorasını verdikten sonra,  2008 yılında doçentlik unvanını aldı.

2014 yılında profesörlük kadrosuna atanan Bülbül, sırasıyla Alman Dili Eğitimi ABD başkanlığı, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanlığı, Almanca Bölümü Başkanlığı, Yabancı Diller Eğitimi Bilim dalı başkanlığı Eğitim Bilimleri Enstitüsü Alman Dili Eğitimi Anabilim dalı başkanlığını yaptı.

2009 yılında Kazım Karabekir Eğitim fakültesinde 6 yıllık dekan yardımcılığı görevinde bulunan Bülbül, çok sayıda kurul ve komisyon başkanlıkları görevlerini de yürütmüştür.

Bülbülün çok sayıda uluslararası düzeyde akademik kitap, makale bildiri ve bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. Bülbül, uluslararası alanda iki ödüle layık görülmüş ve batı edebiyatları ile Türk edebiyatı alanında karşılaştırmalı çalışmaları ve edebiyat eğitimi, dil eğitimi ve edebiyat felsefe ilişkisi alanlarında akademik düzeyde çalışmaları bulunmaktadır. Ulusal/uluslararası sempozyumlarda Bilim, Danışma ve Düzenleme Kurulu Üyeliği yapmıştır. Alan eğitimi üzerine çok sayıda yayını bulunan Bülbül, evli ve üç çocuk babasıdır.