0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Microsoft Ürünleri Lisanslama

 
Anahtar Yönetimi Hizmetleri (Key Management Service), büyük kuruluşların Microsoft ile bağlantıya geçmeden, yerel aktivasyonlarını gerçekleştirmelerini sağlayan bir servistir.
Üniversitemizdeki  işletim sistemleri (Windows 7 Ultimate ile tüm işletim sistemlerinin home edition sürümleri hariç) lisansları KMS (Key Management Service) üzerinden lisanslama işlemi yapıldıktan sonra otomatik olarak etkinleştirilmektedir. Ancak lisanslama yapılan ürünün kurulu olduğu bilgisayarın 6 ayda en az bir defa KMS sunucusuna erişmesi, yani üniversite içerisinden ağa bağlanması gerekmektedir; aksi takdirde lisans geçerliliğini yitirecektir.
Bu doğrultuda;
Üniversitemiz içinde olup da etkinleştirme sorunu yaşıyorsanız:

  • Öncelikle bilgisayarınızın saat dilimi,  tarih ve saat ayarları güncel olmalıdır.
  • Bilgisayarınızın internete bağlı olduğundan emin olun.
 
·         İşletim sisteminizi lisanslamak için

windows_lisanslama.bat” dosyasını buradan indirebilirsiniz. (Linke sağ tıklayıp bağlantıyı farklı kaydet diyebilirsiniz.) Bilgisayarınıza kaydettiğiniz dosya üzerinde sağ tuşa tıklayarak “Yönetici olarak çalıştır” satırını seçiniz. “Ürün başarıyla etkinleştirildi.” mesajını görmeniz halinde işletim sistemi etkinleştirme işlemi başarıyla gerçekleşmiş demektir.

·         Lisanslama ile ilgili sorun yaşarsanız online arıza takip sitemine bildirimde bulunabilir, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Teknik Servis (1172) bölümümüzle iletişime geçebilirsiniz.