0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Hemşirelik Bölümü

Genel Bilgiler

Hemşirelik Bölümü ile İlgili Genel Bilgiler

Hemşirelik, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma ve geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik, hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesinden ve bu hizmetleri yerine getirecek bireylerin eğitiminden sorumlu bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplinidir.

Hemşireler, sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgede yaşayan, göçle gelmiş, madde bağımlılığı açısından riskli, çocuk, ergen, kadın, yaşlı, işsiz ve engelli gibi ruh sağlığı bozulma riski taşıyan tüm grupların, ruh sağlığının korunmasında; gelişimsel dönem özelliklerini bilir ve bu özellikler doğrultusunda çocuğun, ergenin biyo-psiko-sosyal gelişiminde; ergenlik döneminde ortaya çıkabilecek riskli davranışlar (sigara, alkol ve madde bağımlılığı, intihar, şiddet davranışı, riskli cinsel davranışlar vb.) konusunda koruyucu müdahalelerinde; orta yaşlılık ve yaşlılık dönemindeki bireylere bu dönem özellikleri hakkında bilgi verir. Bu dönemde ortaya çıkabilecek fiziksel, duygusal ve sosyal problemlerle baş etme yöntemleri hakkında destek olur ve danışmanlık yapar.

Hemşirelerin iş ve görev tanımları için;

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/04/20110419-5.htm

İş Olanakları

Bu program mezunları, KPSS'den gereken puanı almaları durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından kamuya bağlı işyerlerinde Hemşire olarak atanmaktadır. Bu program mezunları, özel sektörde (özel hastanelerde, kliniklerde, polikliniklerde, kreşlerde, bakım merkezlerinde, huzur evlerinde, okullarda, ) hemşire olarak çalışma imkanı da bulabilmektedirler.