0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu

Üniversitemizde “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” Gerçekleşti


Üniversitemiz Hayvancılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeki ŞAHİNLER’in proje liderliğinde İlimizde yürütülmekte olan “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’’  değerlendirme toplantısı Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Ağrı İl Tarım Müdürlüğü yetkileri ile projede yer alan 62 yetiştiricinin katılımıyla Nezahat Çeçen Konferans Salonunda yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinatörlüğünde yürütülen “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’’ Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Hayvancılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkez Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Zeki ŞAHİNLER’in proje liderliğinde, Ağrı Merkez ve 5 ilçeye bağlı köylerde 62 yetiştirici ile toplam 12.000 baş morkaraman anaç koyun, 600 baş morkaraman koç üzerinde gerçekleştirildi. Yerli gen kaynaklarının korunması ve ıslah edilerek geliştirilmesinin amaçlandığı projede; bölgemizde yaygın olarak yetiştirilen yerli koyun ırkı Morkaramanın döl verimi, günlük canlı ağırlık artışı ve et özelliklerinin geliştirilmesi konularında çalışmalar yapıldı.

Proje kapsamında Ağrı’da 2017 yılında 858.000 TL, 2013 yılı proje başlangıcından bu güne kadar da toplam 3.102.000 TL katkı sağlandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları