0472 216 20 10 shmyo@agri.edu.tr

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Köy Okullarında “Okul Çağı Çocuklarında Beslenme” Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları dersi kapsamında köy okullarındaki öğrencilerle bütünleşmesi amacıyla Yukarı Küpkıran ve Yukarı Ağadeve köy okullarında “Okul Çağı Çocuklarında Beslenme” konulu eğitim ve etkinlik düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Esma BAĞCIVAN öğrencilere, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin her yaş döneminde olduğu gibi özellikle de okul çağındaki çocuklar için çok önemli olduğunu, yanlış beslenme alışkanlıklarının çocuklarda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi kritik hastalıklara sebep olabileceğini, bu dönemde kazanılacak doğru beslenme alışkanlıklarının yaşam boyu süreceğinden bahsetti.

Program kapsamında  “Sağlıklı besleniyorum sağlıklı büyüyorum” ve  “Hastalıklardan nasıl korunurum” sloganlarıyla öğrencilerimiz, çocuklara drama ve kukla gösterisi yaptılar. Palyaçolar eşliğinde çocuklarla şarkılar söylenerek dengeli ve sağlıklı beslenme ve hastalıklardan korunma konularında farkındalık oluşturuldu.

Program sonunda köy okulundaki çocuklara sabun, meyve, kitap ve çanta hediye edildi.
 
Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı