(0472) 216 10 10 -(0472) 215 40 20 ogrenci@agri.edu.tr

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Üniversitemizde Mezuniyet Coşkusu

Üniversitemizde Mezuniyet Coşkusu

Üniversitemizde 2017- 2018 eğitim öğretim yılı mezuniyet ve ödül töreni programı yapıldı. Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleşen programa Ağrı Valisi Sayın Süleyman ELBAN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Tunay PULÇA, Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sayın Basri ALAGÖZ, Eleşkirt Belediye Başkanı Sayın Sabahattin SARI, IC Vakfı Müdürü Sayın Dr. Meral DİNÇER, Dekanlarımız, Kurum Amirleri, idari ve akademik personelimiz ile öğrenciler ve aileleri katıldı.  Düzenlenen Mezuniyet ve Ödül Töreninde, Üniversitemizden dereceyle mezun olan öğrencilerimiz ile kültür, sanat ve spor dallarında üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “2017-2018 eğitim öğretim yılı üniversitemiz için her anlamda çok başarılı bir yıl oldu; emeği geçen, katkısı bulunan tüm akademik ve idari kadromuza, öğrencilerimize, destekçilerimize teşekkürlerimi sunarım.” dedi. Üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak gördüklerini söyleyen Rektörümüz sözlerine şu şekilde devam etti; “Sizler yarının düşünce önderleri, iş dünyasının liderleri,  eğitimcileri, bilim insanları ve sanatçılarısınız; kısacası siz yarınımızın sahipleri ve ülkemizin geleceğisiniz. Sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan odaklı olun. Daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun. Hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın, heves ve heyecanınızı sakın ola ki kaybetmeyin. Unutmayın ki, her bireyin içinde yaşadığı topluma yapabileceği en güzel katkı, kendi içindeki heves ve heyecanı en iyi şekilde yaşamasıdır. Sadece size gösterilen yollardan yürümeyin; aynı zamanda kendi yol ve patikalarınızı oluşturun ki, başkaları da o yeni yollardan ve patikalardan yürüyebilsin. Ancak gönülden sevdiğiniz işlerde başarılı olabilirsiniz. Dolayısı ile ülkenize ve insanlığa katkınız da en çok ve en iyi olur. Gördüğünüz hataları ve eksiklikleri, yeni şeyler öğrenmek için fırsatlar olarak değerlendirin. Sizleri unutmayacağız, sizleri hep özleyeceğiz ve biz sizlerin başarılarını hep alkışlıyor olacağız. Tüm yaşamınızın sağlık, mutluluk ve başarı ile dolu olmasını dilerim.”

Törende konuşan Ağrı Valisi Sayın Süleyman ELBAN, üniversite eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun öğrencilerimiz ile ailelerini kutlayarak, mezun öğrencilerimize hitaben; “çok değerli aileleriniz yıllarca emek vererek üniversiteden mezun olduğunuz bu mutlu günde sizlerleler ne kadar gurur duysalar azdır.” dedi. “Üniversiteler, bilimsel bilgiye en çabuk ulaşabilen, özgür düşüncenin ve eleştirinin olduğu yerlerdir.” diyen Vali ELBAN, üniversitelerin nerede bulunduklarının bir önemin kalmadığını, bilginin artık elektronik ortama taşındığı ve çağa ayak uyduran, bilgiyi doğru kullanan üniversitelerin başarıyı yakalayabileceğini söyledi.

Program sonunda mezun öğrencilerimiz toplu ket atma töreniyle mezuniyet coşkusunu gönüllerince yaşadı. Tören sonunda ayrıca Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Burcu TOĞRUL’un tezhip ve hat ile Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünün harita sergilerinin açılışları yapıldı.
Haberin Fotoğafları