0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Fakültemizde “İmam Hatiplilik Ruhu” konulu konferans düzenlendi

13 Aralık 2018 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN’ın sunumuyla “İmam Hatiplilik Ruhu” konulu bir konferansı gerçekleştirdi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün KTS (Kalite Takip Sistemi) aylık eylem planları kapsamında İslami İlimler Fakültesi ve Ağrı Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen konferansa İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Sayın Prof. Dr. AĞIRMAN:

“Geleceğimiz istikbalimiz olan siz değerli öğrencilerimiz bilginin ve ilmin her türlü şeyden üstün tutulduğu bir çağdayız. Tüm makamların mevkilerin geçici ve kaybedilebilir olduğu,  zaman zaman sizleri terk edebildikleri bir ortamda peşinden koşulacak, size anlam katacak, sizi hiç terk etmeyecek en değerli şey ilimdir. Cahillik hiçliktir, ilim ise en büyük hazine. Biz inananlar için dünyada yaptığımız her şeyden hesaba çekileceğimiz açıktır. Öldükten sonra sahip olduğumuz ilmin, zenginliğin, makamın ve şöhretin bir faydası yoktur, faydası olan tek şey imandır. Dünya için peşinden koşulması gereken değer ilimken hem dünya hem de ahiret hayatı için peşinden koşulması gereken değer imandır. Bu noktada İmam Hatip öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. İmam Hatipler dünyevi ve uhrevi ilimlerde size sunduğu daha geniş imkânlarla hem dünyanızı hem de ahiretinizi güzelleştirme gayretindeki okullardır, dini ilimlerle müspet ilimleri birlikte okutarak sizleri -tabiri caizse- zülcenaheyn (iki kanatlı) kılmaktadır. Dinimize göre bir insana zulmetmek tüm insanlığa zulmetmektir, bir insanı kurtarmak ise tüm insanlığı kurtarmaktır, bunu unutmamalıyız. Hakiki bir Müslüman dünyanın da özlemini çektiği ve hedeflediği; insana ve doğaya duyarlı insan modelidir aslında. İmam hatipli olmak ilim öğrenmeye ve okumaya düşkün olmak, sahip olduğu ahlakı, ilmi ve ameliyle insanlığa faydalı birer örnek olmak demektir.” dedi. 

Yaklaşık 40 dakika süren program Okul Müdürü Burhan ADIGÜZEL Beyin Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN’a plaket takdimi ile sona erdi.              

Haberin Fotoğafları