0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizden Engelliler İçin Anlamlı Proje

Yüklediği misyon ve vizyonuyla birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren, birçok projede de destek sağlayan Üniversitemiz, şehir ve halkımızla bütünleşme adına kararlı yürüyüşünü sürdürüyor.

Üniversitemiz Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) 4. sınıf öğrencilerimiz, Dr. Öğretim Üyesi Serkan ZENGİN gözetiminde “Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor” dersi kapsamında, Ağrı Mesleki Eğitim ve Uygulama Merkezinde bulunan birinci kademe 30 engelli çocuğumuza "Eğitsel Oyunlar Eğitimi" veriyor. Ayrıca BESYO 4. sınıf Yüzme Uzmanlık Öğrencilerimiz de Öğr. Gör. Baykal KARATAŞ gözetiminde, özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine bağlı 10 çocuğumuza  (Bedensel Engelli, Zihinsel Engelli ve Down Sendromlu) yüzme eğitimi veriyor.

BESYO akademisyen ve öğrencilerinin gerçekleştirdikleri anlamlı proje sayesinde engelli çocuklarımızın sosyal hayatlarını daha aktif hale getirmeleri amaçlanırken;  engelli çocuklarımıza eğitsel oyunlar öğretilerek motorsal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanıyor. 15 Temmuz Şehitler Çok Amaçlı Spor Salonunda haftada bir gün yapılan etkinliklerde BESYO öğrencilerimizin engel gruplarını yakından tanımaları, engelli bireylere bir şeyler öğretebilme yetisine sahip olmaları, engelli bireylere yaklaşım tarzı belirleyebilme gibi konularda tecrübe edinmelerini sağlamaları açısından da önem arz ediyor. Eğitimler bahar döneminde de Özel Eğitim dersi ile Beden Eğitimi ve Spor dersi kapsamında devam edecek.

Üniversitemizin Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda haftada 2 gün yapılan yüzme eğitimlerinde 2 engelli çocuğumuz ulusal ve uluslararası yüzme müsabakalarına katılabilecek seviyeye ulaşırken, 10 engelli çocuğumuz eğitimlerin yanında; 23-27 Ocak 2019 tarihinde Alanya’da düzenlenecek olan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonasına ve Milli takım seçmelerine hazırlanıyor.

BESYO öğrencilerimizin şefkatle yakından ilgilendikleri engelli çocuklarımız eğitimlerde oldukça eğlenceli vakit geçirirken, öğrenci ve akademisyenlerimizin bu duyarlı ve özverili davranışları taktir topluyor. Ayrıca engelli çocuklarımızın eğitimlerdeki tüm malzeme ihtiyaçları ve ulaşımları Üniversitemiz tarafından karşılanıyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin sahip olduğu tüm imkânları Ağrılıların hizmetine sunduklarını söyleyerek, özellikle engelli kardeşlerimize yönelik her türlü proje ve faaliyete destek vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları sorunlara sahip çıkmalıyız ve her şeyden önemlisi sevgiyle ve ilgiyle kucaklamalıyız diyen Rektörümüz,  engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmanın ve onlara daha iyi bir hayat sunmanın hepimizin görevi olduğunu sözlerine ekledi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları