0472 215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Sahipsiz Hayvanlara Yardım

Sahipsiz Hayvanlara Yardım

Fakültemizde yürütülmekte olan “Değerler Eğitimi” dersinin uygulama kapsamında 29.11.2018 tarihinde Fakültemiz öğrencileri Ağrı Belediyesi hayvan barınağını ziyaret etti, barınakta bakım ve tedavi gören, şiddete maruz kalmış, sokağa atılan sahipsiz hayvanlar ile barınakta keyifli bir gün geçirdi. Ziyaret eden öğrencilere, yetkililer tarafından barınak hakkında ve hayvan bakımı hakkında bilgiler verilerek, öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı. Öğrencilerin ziyaret için beraberlerinde getirdikleri, hayvanların yiyebileceği besinleri, barınağı gezerek hayvanlara hediye ettiler, kedi, köpek ve kuşları sevip onlarla fotoğraf çekildiler; hayvanlara ihtiyaç duydukları ilgi ve sevgiyi gösterdiler.

Aşırı şiddete maruz kalan, samimiyetten ve sevgiden mahrum kalmış hayvanlar daha saldırgan olduğu için hayvanların bu saldırganlıktan kurtulmaları ve sevginin, samimiyetin sıcaklığını hissetmesi adına onlarla daha çok ilgilenen öğrencilerimiz buradan şiddetin etkilerini de görmüş oldular. Ziyaret esnasında hayvan sahiplenmenin yollarını da öğrenen öğrenciler Ağrı İl Özel İdaresi’nden ve barınaktan; sokaktaki ve şehir dışına atılan hayvanların toplanmasının ve ilgilenilmesinin artırılmasını talep ederek buradan ayrıldılar.

Ziyaret sonrası, fakültemizin bünyesinde yürütülen “Değerler Eğitimi” dersinin uygulama kapsamında hayvan barınağına yapılan bu ziyaret sınıfta öğrenciler ile tartışıldı.











Haberin Fotoğafları