0472 215 99 94 fef@agri.edu.tr

Fen Edebiyat Fakültesi

Üniversitemizde Kitap Ödüllü Lugat Bilgisi ve Osmanlıca Okuma Yarışması Düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrenci topluluklarından Tarihe Yolculuk Kulübü ve Tarih Bölüm Başkanlığınca düzenlenen Kitap Ödüllü Lugat Bilgisi ve Osmanlıca Okuma Yarışması’nın ikinci etabı olan yarı final ve final müsabakaları yoğun bir ilgi ve katılımla üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonunda gerçekleştirildi.  Müsabakaya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Faruk KAYA,  Genel Sekreterimiz M. Nuri KILIÇ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alperen KAYSERİLİ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih ÖZTOP katıldı.

Tarih bölüm başkanı Doç. Dr. Yakup KARATAŞ’ın açılış konuşmasıyla başlayan yarışmanın moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emrah İSTEK yaparken,  Doç. Dr. Yakup KARATAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Fehminaz ÇABUK ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan KAYA yarışma jürisinde yer aldı.

Çeyrek final etabında başarılı olan Efruz, Umud-ı Cihan, Zeyrek ve Berceste takımlarının mücadele ettiği yarı final etabında Zeyrek ve Berceste takımları finale çıktı. Çekişmeli geçen final etabının sonuncunda Dilan YILDIZ, Fatma SADAK ve Burak KILIÇ’tan oluşan Zeyrek takımı birinci oldu.

Finalde en yüksek puanı alarak birinci olan takıma ödülleri Doç. Dr. Alperen KAYSERİLİ, Doç Dr. Yaşar BEDİRHAN ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih ÖZTOP tarafından verildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları