0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde Kütüphane Haftası Münasebetiyle Etkinlik Düzenlendi

55. Kütüphane Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından etkinlik düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezimizde yer alan Kütüphanemizde gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Faruk KAYA, idari ve akademik personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği anabilim dalı öğrencilerinin yağlıboya çalışmalarından oluşan resim sergisinin açılışıyla başlayan etkinlikte, Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrenci ve akademisyenleri tarafından uygulamalı olarak ebru, naht ve filografi sanatları gösterildi. Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT özel olarak hazırlanan kısımda öğrenciler ile sohbet ederek ebru, naht ve filografi sanatları ile ilgili bilgi aldı ve ebru sanatı yaptı.

İlk emri “oku” olan bir inancın mensupları olarak kitaba ve okumaya çok kıymet vermeliyiz diyen Rektörümüz, son teknolojiyle donatılmış ve altmış binin üzerinde basılı kitaba sahip olan kütüphanemizi daha da zenginleştirmek için çalıştıklarını ifade etti. “Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç halen devam etmektedir.” diyen Rektörümüz, gençlerimizin kütüphanede çalışma ve araştırma yapma alışkanlığı kazanmalarının önemli olduğunu belirterek, yaklaşan vize sınavı haftasında geçen dönem olduğu gibi kütüphanede sınavlılarına hazırlanan öğrencilerimize akşamları sıcak çorba ikram edileceğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte son olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yaşar BAYAR tarafından Rektörümüze Aliya İZZETBEGOVİÇ’in külliyatı taktim edilirken, Rektörümüz tarafından da programa katılan personel ve öğrencilere kitap hediye edildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları