0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde İlk “Dijital Okur-Yazarlık” Dersi Sınavı Yapıldı
18 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Fuat OKTAY ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’ın katılımlarıyla Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılan “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi Tanıtım Toplantısı” ve “Pilot Üniversiteler İmza Töreni” ile birlikte hayata geçen proje kapsamında üniversitemizde öğrenim gören üç bine yakın birinci sınıf öğrencimiz için Dijital Okur-Yazarlık dersi vize sınavı yapıldı.  

Üniversitemizin de aralarında bulunduğu sekiz pilot üniversitede 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibariyle müfredata giren ve öğrencilerin uzaktan eğitim modeli ile aldıkları derslerin sonunda ilk kez yapılan Dijital Okur-Yazarlık dersi sınavına ilçelerdeki okullarımızla birlikte tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızdaki birinci sınıf öğrencileri girdi. 

Dijital Okuryazarlık vize sınavı ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Dijital Dönüşümün, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Dijital Dönüşüm Ofisi’nin kurulmasının ardından, teknolojinin sunduğu yeni imkânları en iyi şekilde kullanmayı amaçlayan Yeni YÖK’ün Dijital Dönüşüm Projesi ile farklı bir boyuta ulaştığını söyleyerek, “8 pilot üniversite Rektörümüzle çok uyumlu bir şekilde yürüttüğümüz bu projede bahar dönemi itibariyle Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminin sunduğu Dijital Okur-Yazarlık zorunlu ders olarak verilmeye başlandı ve ilk vize sınavları başarıyla tamamlandı.” dedi. 

Güz döneminde tüm öğretim elemanlarımıza “Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme” eğitiminin verildiğinin altını çizen Rektörümüz, Dijital Dönüşüm sürecinin teknolojiyi daha verimli kullanma noktasında Yükseköğretimimize büyük katkılar sağlayacağına ve yeni fırsatlar sunacağına inandığını sözlerine ekledi. 


Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı
Haberin Fotoğafları