0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile Senato Üyeleri, YÖK Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Bakanlar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, tüm Üniversite Rektörleri, Büyükelçiler, Üniversitemiz Senato Üyeleri, akademisyen ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, ülkemizdeki yükseköğrenim sisteminin çok yüksek bir seviyede bulunduğunu belirtti. Eğitim-öğretim konusunda en iyi imkanları sağlama konusunda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, “Eğitim öğretim bütçesini 10 milyar liradan 161 milyar liranın üzerine çıkararak 16 kat arttırdık. Üniversite sayısı 76’dan 207’ye, öğrenci sayısı da 1,6 milyondan 8 milyona yükseldi. Eğitim, öğretim alanındaki çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de artırarak devam ettireceğiz. Akademisyenlerden, öğretmenlerden, resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerinden başlayarak veliler ve öğrenciler dahil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönlümüz ve kulağımız açıktır” diye konuştu 

 Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı
Haberin Fotoğafları