0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

AİÇÜ’ de “Kur’an Bize Yeter Söylemi” Konferansı Düzenlendi


İslami İlimler Fakültemiz tarafından AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslami Bilimler Bölümü Hadis Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, akademik ve idari personel, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 


Konferansta ‘Kur’an Bize Yeter Söylemi’ konulu bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM, Kur’an-ı Kerim, hadisler ve sünnet ile ilgili tartışmalara dair görüşleri aktardı. Prof. Dr. YILDIRIM, “Türkiye’de hadis inkârcılığını benimseyen iki zümre vardır ve bunlar genç kitleyi etkilemektedir. Bunun önüne geçilmesinin tek yolu, ilahiyatçıların odalarından çıkıp işlerini yapmasıdır. İlahiyatçılarımıza düşen en önemli görev, kucaklayıcı bir dil kullanmalarıdır. Yanlış da olsa farklı düşünen insanlara, insan olduğu için değer verip doğruyu anlatmalıyız” diye konuştu.

Program, AİÇÜ Genel Sekreteri Muhammet Nuri KILIÇ ile İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulcabbar KAVAK’ın Prof. Dr. YILDIRIM’a teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı  

Haberin Fotoğafları