0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, DAKAF’20 Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, 5-6 Mart 2020 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atatürk Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20) hazırlık süreci ve iş planı değerlendirme toplantısına katıldı.

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20) hazırlık süreci ve iş planı değerlendirme toplantısı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi. Toplantıya Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muammer YAYLALI, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat KAYRİ, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ ile üniversitelerin Kariyer Planlama ve Mezun İzleme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda ve Atatürk Üniversitesi ev sahipliği ile bölgedeki on bir üniversitenin ortaklığında düzenlenecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarında kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları yer alacak.

Toplantı ile ilgili bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT,  2019 yılında “Yetenek Her Yerde” temasıyla başlatılan Bölgesel Kariyer Fuarları ile istihdam konusunda üniversitelilere fırsat eşitliği sunulmasına katkı sağlanırken kariyer merkezlerinin aktif hale getirilmesi ve işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesi noktasında önemli imkanlar sağlanacağını söyledi.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi’nden Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman TOY, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı için oluşturulan iş planı ve yapılan hazırlıklar hakkında katılımcılara teknik bilgi verdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları