0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemiz Şair ve Yazar Hayati İNANÇ’ı Ağırladı

Üniversitemizde gerçekleştirilen “Can Veren Pervaneler” isimli konferansta Şair ve Yazar Hayati İNANÇ, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.    

Üniversitemiz Merkezi Yerleşkedeki Kültür ve Kongre Merkezi’nde bulunan Osmanlı Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Vali Yardımcısı Yakup ÖMEROĞLU, Ağrı Emniyet Müdürü Nihat ÖZEN, Ağrı Baro Başkanı Mehmet Salih AYDIN, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik ve idari personel, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Birçok kişinin yer bulamadığı konferansta, bazı öğrenciler şair ve yazar İNANÇ’ın daveti ile sahnede oturarak programı takip etti.

Üniversitemiz ev sahipliğinde Ağrı Sivil Toplum Platformu ile ortaklaşa gerçekleştirilen “Can Veren Pervaneler” konferansında yaklaşık 2 bin kişiye konuşan Şair ve Yazar Hayati İNANÇ, Divan Edebiyatı’ndan kesitler sundu. Farklı dönemlerde yaşamış şairlerin hayatları ve eserlerinden örnekler veren İNANÇ, hayatında iz bırakan olayları mizahi bir dille anlattı. Tarihe mal olmuş şahsiyetlerden, İslam’dan ve günlük yaşamdan konuları örneklerle aktaran İNANÇ, toplumlar için en değerli şeyin insana yatırım olduğunu söyledi, gençlere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Program, Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un İNANÇ’a plaket takdimi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları