0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin ALTUN’un açılış konuşmasını yaptığı konferansa Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim KIRAN, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakan Yardımcısı Alparslan BAYRAKTAR, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Çağrı ERHAN, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversite rektörleri, akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.

İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hakkaniyet ve işbirliği vizyonu ile bunun uluslararası sisteme etkilerinin ele alındığı Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı ile ilgili bir değerlendirme yapan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın sık sık ifade ettiği Türkiye için mavi vatanımızın bir parçasını oluşturan Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin ele alındığı konferansın Türkiye’nin hedeflerini ve politikalarını paylaşması adına çok verimli geçtiğini, ülkemizin Doğu Akdeniz’deki haklı davasının arkasında olduklarını söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, şöyle konuştu:

“Doğu Akdeniz, Türkiye ile Yunanistan arasında ikili bir sorun iken, küresel güçlerin sahip oldukları konumlarını sürdürmek için dünya enerji kaynaklarının üçte ikisine sahip olma arzuları ve bir damla petrolü bir damla kandan değerli gören zihniyetleri bu sorunu uluslararası konuma çekmek istemektedirler. Bu nedenle de bölgeyi ‘yeni imparatorluklarının doğum yeri’ yapmak için küresel çatışma noktasına taşıyarak karmaşık hale getiriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi, coğrafi, askeri, siyasi ve milletin refah seviyesini kapsayacak şekilde ortaya koydukları ve Mavi Vatan olarak şekillenen diplomasi ile bu sorunun öncelikle ikili olduğu ve çözümünün de Türkiye ile Yunanistan arasında olacağını net bir kararlılıkla vurgulaması, bu doğrultuda adımların atılması bölgenin de barışına katkı sunacaktır. Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan olarak şekillenen, milli hedeflerimiz gözetilerek yürütülen haklı davamızın arkasındayız.”

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı


Haberin Fotoğafları