0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemiz Akademisyenlerinin Yaptığı Kar ve Buzdan Eserler Büyük Beğeni Topladı

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Güney Afrika’nın incisi gibi kıymetli olan, bereket ve masumiyetin sembolü karın Üniversitemiz bünyesindeki akademisyen ve öğrencilerin elinde sanat şaheserine dönüştüğünü, yapılan eserlerin büyük beğeni topladığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Üniversitemiz, Ağrı Kalkınma Eğitim-Kültür Vakfı ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı işbirliği ile Küpkıran Kayak Tesislerinde gerçekleştirilen 1. Ağrı Kar ve Buz Festivali’nin açılış programına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan YAVUZ, Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile davetliler katıldı. Kayakçıların yaptığı meşaleli kayak gösterisi sonrası kar ve buzdan yapılan her biri 10 metre uzunluğundaki İshak Paşa Sarayı, Nuh’un Gemisi, Hamur Kümbeti ve Kaya Mezarlık heykelleri ile Türk Bayrağı enstalasyonunu gezen davetliler, eserlere yoğun ilgi gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversitemizdeki akademisyenler ile genç sanatkârların kar ve buzdan yaptıkları eserlerin, birer sanat şahaseri olduğunu belirtti. Prof. Dr. KARABULUT, “Nuh'un Gemisi, Türkiye ve dünya için sembol bir öneme sahiptir. Bilginler ‘Güney Afrika'nın incisi ne ise Ağrı’nın Ağrı Dağı, karı da odur’ demişlerdir. Bundan sonra bereket ve masumiyetin simgesi olan karı, sanatsal faaliyetlerde değerlendireceğiz. Ağrı Dağı’nı ve Nuh’un Gemisi’ni Ağrı’nın gelişiminde ve ülkemizin tanıtımında sanatsal yönü ile de ortaya koyacağız” diye konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları