0472 215 98 63 eczacilik@agri.edu.tr

Eczacılık Fakültesi

Üniversitemizde 'Akılcı İlaç Kullanımı İçin Akıllı Eczacı’ Konferansı Düzenlendi

Üniversitemizde 'Akılcı İlaç Kullanımı İçin Akıllı Eczacı' konulu konferans verildi.

Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜNEY, YÖK Anadolu Projesi paydaşı Ankara Üniversitesi’nin Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. Arzu ONAY BEŞİKÇİ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜNEY’in 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı sebebi ile öğrencileri ve katılımcıları selamlaması ile başlayan Akılcı İlaç Kullanımı İçin Akıllı Eczacı konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Arzu ONAY BEŞİKÇİ, akılcı ilaç kullanımı için bildiklerini, öğrendiklerini, deneyimlerini kendi küçük çevresine doğru aktarmayı başarabilen tek bir tane akıllı eczacının dahi yeterli olacağını söyledi. Prof. Dr. ONAY BEŞİKÇİ, “İlaçların akılcı kullanılmasına kendisini adamış bir eczacı olarak şimdi kesinlikle biliyorum ki insana, hayatına saygı duyduğumu; bilimsel kanıta dayalı bilgilerimi insanların yararına kullanarak, mesleğim dolasıyla öğrendiğim sırları saklayarak, benimle aynı zorlu yollardan geçmiş meslektaşlarıma saygı göstererek belli etmeliyim. Diğer sağlık çalışanlarıyla bir bütün olarak hareket etmeliyim. Güven ilişkisi ve etik çerçevede bildiklerimi onlarla ve mesleğimin gelecekteki üyeleriyle paylaşır, insanlığa daha iyi hizmet için mesleki bilgilerimi sürekli güncellersem, eczacılık mesleğine şerefle hizmet etmiş olurum” diye konuştu.

Soru-cevapla devam eden konferans, Prof. Dr. GÜNEY’in Prof. Dr. ONAY BEŞİKÇİ’ye teşekkür belgesi ve Nuh’un Gemisi maketini takdim etmesiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları