0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Fakültemiz Oryantasyon Programını Gerçekleştirdi


20 Ekim 2021 Çarşamba günü Üniversitemizin Kültür Kongre Merkezi Osmanlı Konferans salonunda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’ân tilavetiyle başlayan programa; Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE, İl Müftümüz Sayın Tandoğan TOPÇU, akademisyenlerimiz ve Fakültemizin hazırlık sınıfları ile lisans programları 1. Sınıf öğrencileri katıldılar.

İlk olarak fakülte dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE konuşmasında öğrencilere genel olarak şehrin ve üniversitenin özel olarak fakültemizin sosyal, kültürel ve eğitsel imkanları hakkında bilgi verdi. Fakültemizin fiziki imkanları ve zengin eğitim öğretim kadrosunun yanı sıra; spor salonu, fitness merkezi, halı saha, stadyum, yarı olimpik yüzme havuzu, bowling salonu, tenis kortları, bisiklet ve yürüyüş yollarından oluşan spor kompleksi, yüz binin üzerinde kitaptan oluşan zengin kütüphane, kültür ve kongre merkezi, içerisinde kafeterya, market, restoran, kırtasiye, giyim, bijuteri, kuaför, sağlık merkezi, Kızılay Üniversite giyim mağazası ve çeşitli birimlerin yer aldığı Öğrenci Yaşam Merkezi ile gölet, küre kafe, kamelyalar çeşitli sosyal donatılar ve Nuh’un Gemisinin Maketinin yer alacağı Rekreasyon alanlarının öğrencilerin hizmetinde olduğunu söyledi.
Programda Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU da “Vefâ” konulu bir konuşma yaptılar. Konuşmasında insanın her anında vefa duygusuyla hareket etmesinin gerekliliğine vurgu yapan Tandoğan TOPÇU, pek çok örneğin ardından konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Örgün ve İkinci Öğretim Arapça Hazırlık Sınıfları programını yürüten Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mücahit ELHUT ve sadece yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt yaptırdığı Arapça İlahiyat Programını temsilen Dr. Öğr. Üyesi Ahmad NAJİB de bölümlerin iş ve işleyişi hakkında öğrencileri bilgilendiren birer konuşma yaptılar.

Son olarak, aynı zamanda programın sunuculuğunu da yapan Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ceylan MOLLAMEHMETOĞLU yaptığı konuşmasında öğrencilerin hak ve sorumluluklarını hatırlattı.

Üniversiteye ilk adımını atan öğrencilerin yükseköğretime kolayca adapte olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Oryantasyon programı dilek ve temennilerle tamamlandı.

Haberin Fotoğafları