0472 215 40 00 sabf@agri.edu.tr

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Yüksekokulumuzda Oryantasyon Programı Düzenlendi

*Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölümü oryantasyon programı 02.11.2021 tarihinde Nezahat Çeçen Konferans Salonunda bölümümüz 1. sınıf, 2. sınıf öğrencileri ve öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gamze YILMAZ açılış konuşmalarında “Hemşirelik Bölümü olarak önceliğimiz her zaman insan ve insan sağlığıdır. Dolayısıyla asli görevimiz; akademik kadromuz öncülüğünde ileri teknolojiye dayalı simülasyon laboratuvarımız ve uygulama alanlarımız yetkin ve yeterli hemşireler yetiştirmektir.” diyerek sağlıklı, başarılı ve keyifli bir eğitim yılı geçirilmesi temennilerinin ardından Arş. Gör. Tuğçe KABAK tarafından dersler, laboratuvarlar, kütüphaneler, kulüpler, spor ve sosyal tesisler, akademik ve idari birimlerin işleyiş şekli ve bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Program soru-cevap bölümü ardından sonlandırıldı.


*Yüksekokulumuz Beslenme ve Diyetetik Bölümü oryantasyon programı 11.11.2021 tarihinde bölümümüzün 2. sınıf öğrencilerinin (Örgün ve İkinci Öğretim) 15.11.2021 tarihinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin (Örgün ve İkinci Öğretim) katılımlarıyla Nezahat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Covid-19 Pandemisi ülkemizde görülmeye başladığı dönemden itibaren Yükseköğretim Kurumunun yayınladığı duyurularla birlikte yükseköğretimde uzaktan eğitime geçiş yapıldı. Geliştirilen Covid-19 aşılarının halkımıza uygulanmasıyla birlikte uzaktan eğitim durumundan tekrar yüz yüze eğitime geçiş başladı.

Öğr. Gör. Gökhan DEGE tarafından Beslenme ve Diyetetik Bölümüne 2019-2020 ve 2020-2021 akademik dönemlerinde yerleşen öğrencilerimize dersler, laboratuvarlar, kütüphaneler, kulüpler, spor ve sosyal tesisleri, akademik ve idari birimlerin işleyiş şekli ve nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Program soru-cevap bölümü ardından sonlandırıldı.

*Yüksekokulumuz Ebelik Bölümü oryantasyon programımız 04/11/2021 tarihinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu B203 dersliğinde Ebelik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri ve öğretim elemanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ebelik Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ebru SOLMAZ açılış konuşmasında “Ebelik, bilim ve sanatı içeren, etik değerler üzerine inşa edilmiş profesyonel bir meslektir. Amacımız, geçmişten günümüze kadar kadın ve çocuk sağlığının temelini oluşturan ebelik mesleğine, bilimsel gelişmelere dayalı, insan haklarına saygılı, otonomi sahibi ve etik değerlere sahip profesyonel ebeler yetiştirebilmektir.” sözlerine yer vermiştir. Giriş konuşmasının ardından Öğr. Gör. Rumeysa TAŞKIN tarafından dersler, sınavlar, öğrenciye yönelik haklar, devam zorunluluğu, disiplin cezaları, laboratuvarlar, kütüphaneler, spor ve sosyal tesisler, kulüpler, akademik ve idari bilimlerin işleyiş şekli ve destek alabilecekleri birimler konusunda bilgilendirme yapıldı. Oryantasyon programı öğrencilerle soru-cevap bölümü ardından sona erdi.

Haberin Fotoğafları