0472 215 40 22 sbf@agri.edu.tr

Spor Bilimleri Fakültesi

Öğrencimizden Muhteşem Başarı

Fakültemiz öğrencisi Milli atlet Yayla GÜNEN, Portekiz’de yapılan Üniversitelerarası Kros Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Iğdır’da yapılan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye ÜNİLİG Kros Şampiyonası’nda kadın kategorisinde birinci olan Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Yayla GÜNEN, 10-13 Mart 2022 tarihlerinde Portekiz’in Aveiro şehrinde düzenlenen Üniversitelerarası Kros Dünya Şampiyonası’ndan da dereceyle döndü. Milli Takımımız ile katıldığı şampiyonada başarılı bir performans sergileyen GÜNEN, 10 kilometrelik kadınlar yarışında 32.14’lük dereceyle dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarı elde etti. Şampiyonada Britanyalı Isobel Fry birinci, Saskia Millard ise ikinci olurken, Türkiye takım halinde dünya beşincisi oldu.

Dekanımız Prof. Dr. Gökhan BAYRAKTAR, Ülkemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil ederek dünya üçüncüsü olan GÜNEN’i tebrik ederek, yaptığı katkılarla dünya çapında sporcuların yetişmesine katkı sağlayan Üniversitemizin bundan sonra da spora ve sporcuya verdiği desteğin devam edeceğini söyledi.

Haberin Fotoğafları