0472 215 99 94 fef@agri.edu.tr

Fen Edebiyat Fakültesi

Fakültemizde Matematik Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemizde TÜBİTAK 2221-Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında Matematik Çalıştayı düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen, TÜBİTAK 2221-Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı 2021/11 kapsamında İtalya'dan Catania Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Maria Alessandra RAGUSA'nın konuşmacı olduğu Matematik çalıştayına, akademisyenler, Üniversitemiz Matematik ve İlköğretim Matematik bölümü lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri katıldı.

Çalıştayda "Çeşitli diferansiyel denklemler ve uygulamaları için regülerliğin temelleri" ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Maria Alessandra RAGUSA, üniversitemiz akademisyenleriyle gelecekte yapılması planlanan çalışma olanaklarını değerlendirdiklerini söyledi.

Öte yandan Catania Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü doktora öğrencisi Federico Jelo di LENTİNİ de Üniversitemiz Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi ile Coğrafya Bölümü akademisyen ve öğrencilerine "The impact of the land waste phenomenon in Italy from a national and local perspective" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Program, fakültemiz dekanı Prof. Dr. Rıdvan DURAK'ın plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

Haberin Fotoğafları