0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde “Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı” Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde, ülkemizin Serhat şehri Ağrı’da işgal güçlerine karşı verilen mücadele, “Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü” Panelinde tüm yönleriyle ele alındı.

Millet Bahçesinde toplanan vatandaşlara Ağrı semalarında uçuş yapan Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın gerçekleştirdiği selamlama gösterisi sonrası Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un yanı sıra Ağrı Belediye Başkanımız Savcı SAYAN, Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin DEMİRSES, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil ÖZYOLCU, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

“Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü” Panelinin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Serhat şehir Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü’nün coşkusunun yaşandığı bu önemli günün medeniyetler geçidi Ağrı’mızın bayramı olduğunu, Ağrılı hemşerilerimizin bu varoluş mücadelesinde, azim ve inançla vatan sevgisi karşısında hiçbir gücün dayanmayacağını herkese ilan ettiğini söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yılında şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan tüm hemşehrilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini belirtti.

Panelde konuşan Ağrı Belediye Başkanımız Savcı SAYAN, düşman işgali altında bulunan kentte 15 Nisan 1918 tarihinde tüm imkânsızlıklara karşın kadını erkeği, genci yaşlısıyla birlik ve beraberlik içerisinde ortaya konan kahramanlıkla bir kurtuluş destanı yazıldığını, bir hilal uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımızın milletimizin gönlünde ilelebet yaşayacağını ifade etti.

Moderatörlüğünü Üniversitemizden Prof. Dr. Figen ATABEY’in yaptığı panel, Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Esin Derinsu DAYI, Erzurum Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat KÜÇÜKUĞURLU ve Üniversitemizden Doç. Dr. Bilal TUNÇ’un yaptıkları sunumlarla devam etti.

Panel, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı hocaları ve öğrencilerinin müzik dinletisi sonrası plaket ile teşekkür belgesi takdimi ve resim sergisinin açılışı ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı