0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemiz Geleceğin Ödüllü Aşçılarını Yetiştiriyor

Üniversitemiz Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 1. Uluslararası Van Gastronomi Festivali’nden 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile üniversiteler arasında birinci, genel sıralamada ise 4. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Van Gastronomi Festivali’ne Türkiye’nin yanı sıra Kırgızistan, Azerbaycan, İran, Yunanistan ve Tunus’tan yaklaşık 100 aşçı katıldı.

Tatlı, beyaz et, kırmızı et ve Üniversitelerarası kategorilerinin yer aldığı, üç gün süren, Türk ve Dünya Mutfağı’ndan örneklerin sergilediği Festivale katılan Üniversitemiz Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, yer aldıkları ilk uluslararası yarışmada büyük bir başarı elde etti. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Önal ŞEYHANLIOĞLU’nun şefliğinde yarışmaya katılan Sibel YAZIR, Adnan BAYKARA, Yağmur GÜÇLÜ, Nuran TERZİOĞLU, Tuba SİRAY, Faruk SUBAY ve Mustafa ATICI, ilk kez katıldıkları resmi bir organizasyonda 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya olmak üzere toplamda 9 madalya alarak üniversiteler arasında birinci, genel sıralamada ise 4. oldu.

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinin derslerde aldıkları teorik eğitimi Mutfak Sanatları Atölyesi’nde uygulama imkânı bulduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, eğitimlerini sürdüren öğrencilerin başta zengin Türk mutfağı olmak üzere çeşitli dünya mutfağı örnekleri, pasta ve tatlıların yanı sıra gıda hijyeni, beslenme ve ziyafet servis yöntemlerini öğrendiklerini söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, “Modern bir şekilde dizayn edilmiş uygulama mutfağında alanında uzman akademisyenlerimizden hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri alan öğrencilerimizin geleceğin Türkiye'sinde ve uluslararası düzeyde söz sahibi olacak aşçılar arasında yer alacağına inanıyorum. Katıldıkları ilk yarışmadan başarıyla dönen öğrencilerimizi ve hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları