0 472 312 00 09 dogubayazitmyo@agri.edu.tr

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu

Azami Öğrenim Süreleri Sonunda Verilecek Sınav Hakları

2547 Sayılı kanunun 44.maddesinin ( c ) fıkrası gereğince, önlisans öğrencilerimizden azami öğrenim süresini tamamlayan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosunun 22/05/2019 tarihli ve 13/067 sayılı kararıyla 2 ek sınav hakkı verilmiş olup, aşağıda belirtilen uygulamaya göre işlem yapılacaktır.

 

1-        Müfredatındaki derslerden 6 ve daha fazlasının devamını alamayan öğrencilerin kayıtları yasa gereği silinecektir.

2-    1 nolu madde dışında kalan öğrencilerin devam koşulunu yerine getirip başarısız oldukları bütün dersleri için 2 ek sınav hakkı verilmiştir. Bu ek sınavlara girecek olan öğrenciler için sınav takvimi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

Ek Sınavlar (Bahar yarıyılı) Sonunda Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Önlisans Prorgramı Öğrencileri İçin)

1. Ek Sınav Tarihleri

01-05 Temmuz 2019

2. Ek Sınav Tarihleri

08-12 Temmuz 2019






3-    Sınavlarda en az 55 (ellibeş) notunu alan öğrenciler ara sınav notuna bakılmaksızın başarılı sayılacaklardır.

4-    2 ek sınav sonunda, başarısız ders sayısını 5 derse kadar düşüren öğrencilere 3 yarıyıl ek süre verilecektir.

5-    Azami öğrenim süresi sonunda ek sınavlara girmeden devam koşullarına bakılmaksızın başarısız oldukları ders sayısı 5 derse kadar olan öğrencilere 4 yarıyıl ek süre verilecektir.

6-    1 dersten başarısız olanlar ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavına girme hakkı verilecektir.

 

NOT: Bu haktan yararlanacak öğrencilerin  21 Haziran 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Bölümler Sekreterliğine başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

 

Başvuru Dilekçesi İçin Tıklayınız.
Ek Sınav Hakkı Verilen Öğrenci Listesi İçin Tıklayınız.