0472 215 20 38 Fax: 0472 216 20 36 egitimdekanlik@agri.edu.tr

Eğitim Fakültesi

Fakültemizde Oryantasyon Eğitimleri Kapsamında Rektör-Öğrenci Buluşmaları Başladı

Üniversitemizde Eğitim Fakültesinde, 2022-2023 eğitim-öğretim yılına merhaba diyen birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi.

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonu’nda düzenlenen eğitime, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, akademik ve idari personel ile fakültemiz ailesinin yeni üyesi olan öğrenciler katıldı.

Oryantasyon eğitiminin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Geleceğimizim teminatı olan siz gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Üniversitemizin bir parçası olduğunuz için kendinizi şanslı hissetmelisiniz. Geçmişteki hayatınız, yaşam deneyiminizdi. Üniversite hayatınız ise yeni bir başlangıç. Bu başlangıcın hayırlara vesilesi olmasını diliyorum. Bir öğrenci için üniversite yılları en fazla değerlendirebilecek vaktinin olduğu yıllardır. Bu yılların hayatınızın geri kalanını etkileyeceğinin farkında olarak kendinizi geliştirin. Öğrencilikte en önemli husus çalışmaktır. Çalışmasına rağmen karşılığını almayan yoktur. Kendinize bir rota belirleyin. Emin olun bu rotanın izinde hedefe ulaşmanız daha kolaylaşacaktır. Başarılı oldukça öğrenme hevesiniz artacağını da fark edeceksiniz” diye konuştu.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, “Sevgili gençler, eğitim hayatınızın önemli bir aşaması olan ortaöğretimi başarıyla tamamlayarak hayatınızın geri kalanında icra edeceğiniz mesleğin gerekli bilgi, deneyim ve tecrübesi edinmek için Üniversitemizi tercih ederek doğru bir tercih yaptığınızı belirtmek istiyorum. Gelecek hayatınız için atmış olduğunuz bu adımda sizleri rahat ettirmek, kaliteli eğitim hizmetini vermek ve hayatınızın en güzel yılları olan öğrencilik döneminin güzel geçmesi için sahip olduğumuz bütün imkanlarla her zaman yanınızdayız. Öğrenci dostu Üniversitemiz sizleri hayallerinize ulaştırmanın yanında bu hayallere giden sürecin de güzel geçmesine yönelik olarak tasarlandı. Eğitim sürecinizi iyi değerlendirin. Bu süreçte dersleriniz dışında yeni bir lisan ve güncel bilgisayar programlarını öğrenmeye meyilli olun. Rakibinizin çok olması sizleri korkutmasın. Sizler donanımlı bir şekilde mezun olursanız fark yaratırsınız. Göreceksiniz mezun olduğunuzda hepiniz donanımlı birer birey olarak mezun olacaksınız. Bunu yapabilecek yeteneğe sahipsiniz” diye konuştu.

Üniversiteye ilk adımını atan öğrencilerin yükseköğretime kolayca adapte olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Oryantasyon eğitiminde Rektör-Öğrenci buluşmasının yanı sıra akademisyenler tarafından Dekan-Öğrenci buluşması, Doç. Dr. Ahmet KARABULUT'un konuşmaları, Ağrı ili, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Eğitim Fakültesinin tanıtımı, Üniversitemizin sahip olduğu sosyal, kültürel ve sportif imkanların neler olduğu, Dr. Öğr. Üyesi candan KOÇAK'ın UZEM ve OBS sistemi tanıtımı, Kalite Güvence Sistemi ve güvenilir bir eğitim için Emniyet Teşkilatı tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Program, fakültemiz bölümünden Dr. Emre KUZULUGİL, Arş. Gör. Nurettin KARAKUŞ, Öğr. Gör. Uğur Kartal SATIR ve öğrencileri ile birlikte müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları