0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

"Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed" Konulu Panel Gerçekleştirildi


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrencilerinin kurmuş olduğu Misak Öğrenci Kulübü ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ahmed-i Hani Bilim Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle Anadolu Konferans Salonunda "Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed" konulu panel düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE'nin açılış konuşmasını yaptığı panelde Hz. Peygamber'imizin Mekke ve Medine hayatında insan, toplum, gençlik eğitiminde takip ettiği metodu ele alındı. Panelde konuşan Prof. Dr. Adem YERİNDE "Peygamber Efendimizin eğitim-öğretim sürecindeki incelik, anlayış ve her anlamda örnek teşkil edecek vasıfları barındırmış olması toplum nezdinde rehber bir şahsiyet olarak kabul edilmesini gerektirmiş" dedi.

Panele moderatörlük yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit "çağlar geçse dahi her zamanın ve her mekanın öğretmeni olan Hz. Peygamber (s.a.v)'in eğiticilik yönünün, insan yaşamına kattığı kazanımlar günümüzde dahi ve bizden sonraki nesillere aktarılacak bir hazine rolü üstlenmektedir" dedi. Doç. Dr. Sedat Yıldırım "Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in kimi zaman bir Peygamber vasfıyla kimi zaman da bir komutan, bir öğretmen ve bir idareci yönüyle sözlerinin analiz edildiğini, bu yönlerin hadis ilmi açısından mukayese edildiği bilinmektedir" dedi. Dr. Öğretim Üyesi Hayati Tetik de konuşmasında "Yoksunluk içerisinde bir takım ilmi kurum ve kuruluşların Rasulullah (s.a.v)'ın öncülük etmesiyle topluma kazandırılması ve böylelikle toplumun nasıl ihya dildiği" hususlarına değinmiştir. Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Ali ise Tarih ilmi açısından Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in konumu ve hadis ilmi açısından Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in eğitim öğretim sürecini Arapça bir sunumla özetlemiştir.

Akademisyen ve öğrencilerin katıldığı panel sonunda panelist hocalara Merhum Halife Yusuf'un kitapları hediye edildi.


Haberin Fotoğafları