0472 –215 98 63 meham@agri.edu.tr

Mevlana Halid-i Bağdadi Uygulama ve Araştırma Merkezi

"Tasavvufta Yeni Bir Zirve: Cumhuriyet Dönemi” konulu konferans gerçekleştirildi


Mevlana Halid-i Bağdadi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (MEHAM) düzenlemiş olduğu “Tasavvufta Yeni Bir Zirve: Cumhuriyet Dönemi” konulu konferans gerçekleştirildi. 
MEHAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mikail DUMLU programın açılış konuşmasında Tasavvufun Yüce İslam Dininin özü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bütün hakikatler semâvî dinlerde, semâvî dinlerin bütün hakikatleri Kur’ân-ı Kerîm’de, Kur’ân-ı Kerîm'in bütün hakikatleri ise tasavvufta özetlenmiştir. Kur’ân insanı insana anlatan bir kitaptır. Onun insan hayatına uygulanışı olan tasavvuf da insanı anlatır. Kur’ân insanı yaratan Yüce kudretin insanı zâtına çağırışıdır. Tasavvufun hedefi de bu daveti en güzel şekilde anlamak ve bu davete icabet etmektir. Sufilerin tasavvuf tanımlarından biri de “Tasavvuf Kur’ân-ı Kerîm’i Hz. Muhammed Mustafa (sav) gibi yaşamaktır” şeklindedir. Dolayısıyla tasavvuf yüce İslam Dininin amelî ve rûhî boyutudur.

Konferansı sunmak üniversitemize gelen Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Birol Yıldırım Tekke ve zaviyelerin kapatılmasına rağmen sufilerin kamil insan yetiştirme faaliyetlerinin hiçbir şekilde son bulmadığını, cumhuriyet döneminde de nice tasavvuf erbabının yetiştiğini söyleyerek bu dönemde yetişen mutasavvıfları, niteliklerini ve eserlerini tanıttı. Ayrıca konferansa katılan öğrencilere tasavvuf alanında okumalarını tavsiye ettiği kitapları ve yazarlarını tanıttı.


Haberin Fotoğafları