0472 215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemizde “Vali-Öğrenci Buluşması” Gerçekleştirildi

Fakültemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kulübü üyesi öğrencilerimizle birlikte Ağrı Valisi Dr. Sayın Osman VAROL’u konuk ettiği “Vali-Öğrenci Buluşması”nı gerçekleştirdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) AMFİ I salonunda düzenlenen buluşmaya Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT da katılım gösterdi. Buluşmaya Fakültemizin öğrencileri, akademik ve idari personeli yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılışında konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Alperen KAYSERİLİ, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz bünyesinde İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümleri olmak üzere toplam aktif dört bölümümüz bulunmaktadır. Buluşma, öğrencilerimizin Vali Dr. Osman VAROL Beyin hem akademik çalışmalarından hem de mesleki tecrübelerinizden faydalanmaları amacıyla gerçekleştirilmektedir. Bizi kırmayarak davetimize katılan Valimiz Dr. Osman VAROL Beyefendiye ve etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a Fakültemiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, programda yaptığı konuşmada “Sayın Valimiz, hem akademik hem de meslek hayatında başarılı çalışmaları ile bilinen bir kişi. Valimizin bilgi ve tecrübeleri, öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır” dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılında İktisat bölümüne öğrenci alımının yapılacağını ifade eden Prof.  Dr. KARABULUT, “Fakültemizden, günümüz şartlarına uygun bir şekilde alanında bilgili ve donanımlı mezunlar yetiştirmek için akademik kadrolarımızla tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Vali Dr.  VAROL, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduğunu anımsatarak “Ülkemizde bulunan bütün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, mesleğin temel görevlerini  yerine getirebilecek bireyler olarak mezun olmaktadır” dedi.

Öğrencilere mesleki bilgi ve tecrübelerini aktaran Dr. VAROL, “Mesleğinizi seçerken bir takım kriterleriniz olmalı. Herkes kendi şansını yaratabilir. Hayat sizlere fırsatlar sunacaktır. Sizler bu fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Bence insan iş seçerken iki kritere dikkat etmeli. Birincisi, elinizden gelebileceğini düşündüğünüz bir işi seçmek. İkincisi ise sevebileceğiniz bir işi yapmaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de her alanda fırsat eşitliğinin sağlandığını söyleyen Dr. VAROL, “Devletimiz, vatandaşlarına fırsat eşitliğini en üst perdeden sunan bir devlettir. Çok çalışırsanız fırsat sizin ayağınıza kadar gelir. Sizlere tavsiyem şu anda bulunduğunuz konum ne olursa olsun görevinizi layıkıyla yerine getirin” şeklinde konuştu.

Söyleşide Vali Dr. VAROL öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program, Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT ve İİBF Dekanı Prof. Dr. KAYSERİLİ’nin Fakültemiz adına Dr. VAROL' a plaket takdimiyle sona erdi.

Haberin Fotoğafları