0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

2022’yi Uğurlarken Fakültemizden Haberler

Fakültemiz için 2022 yılı düzenli eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra ulusal/uluslararası bilimsel ve kültürel etkinlikleriyle de dolu bir yıl oldu. 2022 Yılı boyunca toplam 28 bilimsel ve kültürel etkinlik gerçekleştirildi.

Bu etkinliklerin başında Ekim ayı ilk haftasında Irak İmam-ı Azam Fakültesi ile Fakültemizin ortak gerçekleştirdiği II. Uluslararası İslami ve İnsani Araştırmalar Sempozyumu ile Kasım ayı ilk haftasında Rektörlüğümüz, Ağrı İl Valiliği, Ağrı Belediye Başkanlığı ve Ağrı İl Müftülüğünün katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz 6. Uluslararası Ahmed-i Hânî Sempozyumu gelmektedir.

Bu iki temel etkinliğimizin yanı sıra değişik gün ve tarihlerde gerçekleştirilen konferans, seminer, panel ve söyleşilerle gerek fakültemizden gerekse şehir dışından pek çok akademisyen ve araştırmacı yazarın katılımıyla çok sayıda bilimsel ve kültürel toplantılar gerçekleştirildi.

Fakültemizin 2017 yılında çıkmaya başlayan bilimsel akademik dergisi de özverili gayretlerle kesintisiz çıkmaya devam etmektedir.

Üniversite ve özellikle fakülte öğrencilerimizin yoğun ve etkin katılımıyla sergi ve kitap tahlili programları da faaliyetlerimiz arasında yoğun bir yer tuttu.

Bu vesileyle fakültemiz koordinasyonuyla gerçekleştirilen etkinliklerimize katkı sunan değerli konuklarımıza, üniversitemiz ve özellikle fakültemiz öğrencilerine teşekkür ederiz. Bilimsel ve kültürel etkinliklerimize katkılarından dolayı yine değerli akademik personelimize bilhassa teşekkür eder, gelecek yıl da benzer çalışmalarının aynı heyecanla devam etmesini dileriz.

2022 Yılı Ulusal- Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Etkinliklere aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

Etkinlikler: https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=1528&bid=260&tid=8

Fakülte Dergimiz: https://dergipark.org.tr/tr/pub/agiid

Sempozyum Sayfalarımız:

https://ahmedihani.agri.edu.tr/  ve https://isminar.agri.edu.tr/ 


İslami İlimler Fakültesi

Dekanlık


Haberin Fotoğafları