0472 –215 98 63 basin@agri.edu.tr

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Üniversitemizde, Depremden Etkilenen Çocuklara Yönelik Düzenlenen Spor Kursları Büyük İlgi Gördü

Üniversitemiz tarafından, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremin ardından Ağrı’ya gelen depremden etkilenen çocuklara yönelik çeşitli branşlarda gerçekleştirilen spor kursları büyük ilgi gördü.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı koordinesinde yüzme, hentbol, badminton, kick boks, basketbol ve zekâ oyunları branşlarında gerçekleştirilen kurslara çocuklar büyük ilgi gösterdi. Kursların ilk gününde basketbol ve yüzme eğitimine 18 çocuk katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, düzenlenen kurslarla çocukların ilgi duydukları alanlarda yeteneklerinin geliştirilmesinin sağlanmaya çalışıldığını söyledi. Çeşitli etkinliklerle çocuklara psikolojik destek de sağlandığını belirten Prof. Dr. Karabulut, “Amacımız, çocuklarımızı depremin psikolojik etkisinden kısa sürede kurtarmaktır. Çocuklarımız bizlerin geleceği, yarınımızın teminatıdır. Çocuklarımıza imkân sağladığımız sürece onların başarılı olacağından kimsenin şüphesi yoktur. Üniversite olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Karabulut Üniversitemiz tarafından, kurslara katılan çocuklara ücretsiz ulaşım imkânının sağlandığını ifade etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları