0472 –215 98 63 basin@agri.edu.tr

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Prof. Dr. KARABULUT, “Hayatın İçinden” Programında Üniversitemizi Anlattı

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan “Hayatın İçinden” programına canlı yayın konuğu oldu.

TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan “Hayatın İçinden” programında konuşan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanlarda elde ettiği başarıları anlattı. SCImago 2023 Dünya Türkiye Üniversiteler sıralamasında 49’uncu sırada yer alan Üniversitemizin sergilediği başarıya dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT, “Üniversitemiz, ‘Bilimin Sevgiyle Bütünleştiği Üniversite’ şiarıyla çıkılan yolda gösterdiği performansla SCImago Türkiye üniversiteler sıralamasında ilk 50’de yer aldı. Üniversitemizin bu önemli başarısında emeği bulunan tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Üniversitemizin 15 yıllık genç bir eğitim kurumu olduğunu belirten Prof. Dr. KARABULUT, “2017 yılında Rektörlük görevine başladığında Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında pek yer bulamıyordu. Son yıllarda yapılan yayınlarla, Türkiye ve Dünya Üniversiteler Sıralamaları kategorilerinde önemli başarılar kazanıldı. Bu yıl SCImago’da ilk 50’ye giren Üniversitemiz, bilim dünyasının üst sıralarında biz de varız dedi. Oluşturduğumuz genç ve dinamik kadronun yaptığı çalışmalarla hem Türkiye hem de Dünya Üniversiteler Sıralamasında Üniversitemizin ismini daha çok duyurmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

“Siz iş yerinizde huzurlu ve mutlu değilseniz, çalıştığınız kuruma aidiyet duygunuz yoksa başarı gelmez” diyen Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Başarılarımızla hiçbir zaman yetinmedik. Daha iyisini her zaman yapmak zorundayız ve bunun için çalışıyoruz. Üniversitemiz bugün 546 akademisyeni ile sahada çalışmaktadır. Araştırma performansında Türkiye’deki üniversiteler arasında 43’üncü sırada yer almaktayız. GreenMetric’de dünya üniversiteler sıralamasında 771’inci sırada yer aldık. Üniversitemiz, yeşil kampüsü, öğrenci yaşam merkezi, sosyal ve spor tesisleri ile birçok organizasyona ev sahipliği yapacak kapasiteyi sağladı. Üniversitemiz, bir lokomotif görevi görerek, Ağrı’yı Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtmada önemli bir rol üstlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizde, 3 Nisan 2023 tarihi itibariyle 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Döneminde uygulanmak üzere Hibrit Eğitim modelinin başladığını ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Cuma günü Senato kararlarımızı aldık. Öğrencilerimiz, bugün itibariyle hem online ve hem de yüz yüze eğitim alma imkanına kavuşmuş oldu. Üniversitemizde yüz yüze eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimiz için programları yenilendi, derslik ortamları hazırlandı. Öğrencilerimiz devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim almaya başladı. Yurtlarda da herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla Ağrı’ya gelebilirler. Ara sınavlar 8 Nisan’da başlayacak ve online olarak yapılacak. Final sınavları için de mayıs ayı içerisinde öğrencilerin devam durumuna göre bir ara karar alıp kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları