0472 –215 98 63 yabancidiller@agri.edu.tr

Yabancı Diller Yüksekokulu

İnsanın Derdi, Dermanıdır. Derdimiz de Bir, Dermanımız da...

Yüksekokulumuz akademik personellerinden Öğr. Gör. Muhammed Harun KAYA ve öğrencilerimiz Mücahit Cebbar ÇELİK ve Serdar ELLİTAŞ,
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman başta olmak üzere çeşitli il, ilçe ve köylerde AFAD koordinatörlüğü ve Hayrat Yardım desteğiyle depremin ilk günlerinden itibaren arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar. Ayrıca çadır, soba, erzak, giysi ve temel ihtiyaç malzemesi dağıtımında bulundular. 

Kaya, "Hayat böyle... Saniyeler içerisinde yıllarca emek verdiği dünyası yok oluyor insanın, bambaşka bir hayatın içinde buluveriyor kendini. Kıyametin bir benzerini müşahede ettiğimiz bu günleri unutmamalıyız, daha emniyetli, daha güzel ve de hayrlı bir hayat yaşayabilmek için. Bilim, ilim, irfan, sözün özü hem akıl hem de vicdanı gözeterek atılacak adımlarla geleceği inşa etmek elimizde ve bunu ülkece, hep birlikte yapıyor olacağımızı canı gönülden ümit ediyorum. 

Hazır olarak gitmenin mümkün olmadığı bu hayatta, cânı veren Cânân'ın rızasını kazanarak gitmek temennisi ve ziyadesiyle mahzun gönüllerimize su serpecek nitelikte bir hüküm olarak, deprem gibi afetlerde, iman etmiş olarak ölen herkesin canlarının (hükmi) şehit, mallarının sadaka ve vefat edenlerin, şehitlikle sevdiklerine şefaatçi (vesile) olacağı bildirisindeki müjdeye nail olmak duasıyla, 
Rabb'im vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet, makamlarını şehit, yaralılara acil ve hayırlı şifalar, yakınlarına da sabr-ı cemîl ihsan eylesin." dedi.

Deprem bölgesine gerek ayni gerek nakdi yardımların devam edeceğini, yardımda bulunmak isteyenlerin kendisine ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.