0472 –215 98 63 basin@agri.edu.tr

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT Bilim Şenliği’ne Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Valiliği koordinesinde Üniversitemiz ve IC Vakfı katkılarıyla Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Bilim Dolu Günler temalı Bilim Şenliği’ne katıldı.

Prof. Dr. KARABULUT’un yanı sıra etkinlikte Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediye Başkan Vekili Mehmet ALPASLAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan KÖKREK, IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER, il protokolü ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaş yer aldı.

Bilim Şenliği etkinlikleri il protokolü, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Abide Meydanı’ndan Ağrı Millet Bahçesi’ne kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından Millet Bahçesi’nde Bilim Şenliği açılış töreni düzenlendi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Türkiye’nin son yıllarda bilim ve teknolojide elde ettiği başarılara dikkat çekerek, “Özellikle TÜBİTAK projeleri ve TEKNOFEST gençliği bizler için çok önemli. Geçmişteki gerek tekstil gerek demiryolu gerekse otomobil gibi sanayi devrimlerini kaçırdık. Bugün Nanoteknoloji, bilgisayar ve uzay çağını kaçırmamak için çok çalışmalıyız. TEKNOFEST gençliğinden umutluyuz. Üniversiteleriyle, TÜBİTAK’ı ve ASELSAN’ı ile bugün Türkiye İHA, SİHA ve Kızılelma’sıyla dünyada söz sahibi olan bir ülke oldu. Bu bizim için yeterli olmamalı, bilim ve teknolojide bundan sonra da çok büyük atılımlar yapmamız gerekecek” dedi.

Üniversite olarak bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, “Her zaman bilimin olduğu, Ağrı’nın geleceğinin ve gençlerimizin umut olduğu bütün çalışmalarda var gücümüzle katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz gençlerimizi sahiplenerek, onlara örnek olarak başarılı olmaları için destek olacağız. Üniversitemiz TEKNOFEST ekibi iki yıl üst üste yarışmalarda önemli derece elde etti. İlk yıl gümüş madalya ikinci yıl ise Türkiye birincisi olarak yarışmaya damga vurdu. Üniversitemizde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilime teknolojiye daha çok yatırım yaparak yeni başarılar elde edeceğimize inanıyorum, TEKNOFEST gençlerimize güveniyorum” diye konuştu.

Bilim ve teknolojideki gelişmelerin çok hızlı bir şekilde ilerlediğine dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT, “Sevgili genç kardeşlerim bizim geleceğimizin, bilimde ve teknolojide olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. Dünyanın en iyi, en mutlu ve en saygın mesleklerinden birinin bilim insanın olmak olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Meşhur Nobel Ödüllü Fizikçi Richard Feynman 1959 yılında yaptığı bir konuşmada “Atomun derinliklerine gittiğimiz zaman daha çok boşluk var” diye bir ifade kullanıyor. Feynman’ın bu ifadesi nanoteknolojinin doğuşu olarak kabul ediliyor. Sizler de bugün bir fikrim var düşüncesi ile kullandığınız bir cümlenin yarın bilime nasıl bir etki yaratabileceğini hayal edin. Sizler bir Feynman, Nobel Ödüllü bir Aziz Sancar olabilirsiniz. Kendinizi keşfedin ve potansiyelinizin farkına varın. Çalışarak ve merak ederek yarın sizler de dünyanın en önemli bilim insanları olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL ve il protokolü ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı stantları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

30 Mayıs – 1 Haziran 2023 tarihleri arasında devam edecek olan Üniversitemizin de paydaş olduğu Bilim Şenliği kapsamında 300 etkinlik, 50 atölye, 5 sergi ve 5 yarışma sergilenecektir.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları