0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

İslami İlimler Fakültemiz Mezuniyet Töreni Düzenlendi


İslami İlimler Fakültemizden mezun olacak öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, Türkiye’de pilot uygulama olarak uygulanan ve ilk kez üniversitemizde açılan %100 Arapça programında öğrenim gören uluslararası öğrenciler de mezuniyet sevinci yaşadı.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk KAYA, Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Başakşehir Arap Dili ve İslami İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İmaduddin REŞİD, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE ile akademik, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Türkiye’de ilk kez üniversitemizde açılan %100 Arapça programından mezun öğrenci vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, programa katkılarından dolayı Başakşehir Arap ve İslami İlimler Akademisi’ne ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’na teşekkür etti. 

Üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak gördüklerini ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Ben ve arkadaşlarım, hayatınızın bu çok önemli dönemini en dolu, en doyurucu ve en verimli bir şekilde geçirmeniz için çalıştık. Bu süreçte sizlerden de birçok şey öğrendik ve sizin de katkılarınızla üniversitemiz daha iyiye doğru yol kat etmiş oldu. Bizler; üniversitemizi, öğrencilerimizi, birbirimizi, yaşadığımız coğrafyayı seviyoruz, el ele çalışmayı seviyoruz, başarmayı seviyoruz, başarılarımızla gurur duymayı seviyoruz. Bugün yaptıklarımızın yarınımızı şekillendireceğini biliyoruz. Bugün yaptıklarımızın, bizi güçlü kılan sevgi, saygı, başarı ve güven çemberlerini güçlendirecek eylemler olacağına inanıyorum” diye konuştu.

2022-2023 eğitim öğretim yılının üniversitemiz için her anlamda çok başarılı bir yıl olduğunu dile getiren Prof. Dr. KARABULUT, bu başarıda emeği geçen, tüm akademik, idari personel ve öğrencilere teşekkür edip 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Başakşehir Arap Dili ve İslami İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İmaduddin REŞİD, öğrencilerin üniversitemizde aldıkları eğitimden dolayı çok şanslı olduklarına dikkat çekerek, “Burada aldığınız eğitimi ve ilmi bilgileri gittiğiniz, görev yapacağınız ülkelere yayacaksınız. Hiçbir zaman Ağrı’yı ve üniversitenizi unutmayın” dedi.

İslami İlimler Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE de “Uzun ve yorucu bir maratonun ardından Fakültemizin hocaları ve öğrencileri olarak özverili çalışmalarımızla elde ettiğiniz haklı başarının sevincini ailelerimiz ve sevdiklerimizle paylaşmak üzere bizlerin böyle mutlu bir günde bir araya gelmesine vesile olan başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT olmak üzere üniversite yöneticileri ve personeline, törenin organizasyonuna katkı veren İslami İlimler Fakültesi akademik ve idari personeline, siz sevgili öğrencilerimize ve eğitim hayatınız boyunca sizlerle yakından ilgilenen ailelerinize en samimi saygı, sevgi ve şükran duygularımı arz ediyorum” ifadeleriyle konuşmasına başladı.

Öğrencilerin mezuniyet sonrası yüklenecekleri sorumlulukları “İslami İlimler Fakültesi mezunları ve mensupları olarak misyonumuz mezuniyetle birlikte sona ermiyor, ermemelidir. Bundan sonraki hayatımızda da iki değeri birlikte yaşatma gayreti içinde olmalıyız; bilgi ve ahlak” ifadeleriyle hatırlatan dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE iyi dilek ve temennilerle konuşmasına son verdi.

Programda ayrıca İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN, “Son Nasihat” isimli bir konuşma yaptı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler, plaket ve diploma takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra sırasıyla mezun öğrencilere fakültemiz hocaları tarafından plaket ve diplomaları takdim edildi ve tören mezun öğrencilerimiz ve hocalarımızın toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


Haberin Fotoğafları