0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

15 Temmuz Mesajı

“Bu vatan toprağın kara bağrında

Sıra dağlar gibi duranlarındır.

Bir tarih boyunca onun uğrunda

Kendini tarihe verenlerindir.”

Orhan Şaik Gökyay

Tarihi kahramanlar yiğitler yazar.Tarihe yön veren destansı büyük olayların muhakkak bir lideri, bir de yiğidi vardır. Varoluş tarihimizde İstanbul’un fethi Fatih Sultan Mehmet gibi bir komutanı, Ulubatlı Hasan gibi bir yiğidi; Çanakkale muharebeleri Mustafa Kemal gibi bir komutanı, Seyyit onbaşı gibi bir yiğidi, tebaiyete ve esarete asla razı olmayan bu millete armağan etmiştir.

15 Temmuz da milletimizin varoluş mücadelesinde darbelerle anılan Cumhuriyet tarihimizde ilk defa sahaya inerek, kendisine bir kez daha darbe talihsizliği yaşatmaya kalkışan hainlerin karşısına dikilerek; “Yeter! Söz milletindir!” dediği, makûs tarihini tersine çevirerek modern tarihinde yeni bir sayfa açtığı destansı bir olaydır. Bu tarihi olay da milletimize Recep Tayyib Erdoğan gibi bir lideri ve Ömer Halis Demir gibi bir yiğidi armağan etmiştir.

15 Temmuz’un bu üçüncü yıldönümünde, kendi ikballeri için tarifsiz bir hıyanet ve dalalet içine düşen, milletimize kâbus dolu saatler yaşatan yerli ve yabancı vatan ve millet düşmanlarını bir kez daha en şedit bir dille telin ederken, istiklali ve istikbali uğruna malı ve canıyla darbeci hainlerin karşısında duran aziz milletimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı en derin saygılarımla kutlar, vatanı ve milletinin bekası uğuruna gözünü kırpmadan ruhunu feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim.

Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

Dekan
Prof. Dr. Adem YERİNDE