0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı


Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.”

Gazi Mustafa Kemal

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.

Mehmet Akif Ersoy

30 Ağustos 1922 Başkumandanlık Meydan Muharebesi, vatanın her karış toprağı işgal altında bulunsa bile istiklali ve istikbali uğruna aziz milletimizin gerekirse canını seve seve verebileceğini ama asla namusunu çiğnetmediği ve çiğnetmeyeceğini, tarih boyunca esarete boyun eğmeyen bağımsızlık aşığı bir millet olduğunu tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük ve kesin bir zaferdir.

Dileğimiz milletimizin 97 yıl önce toplarla, tüfeklerle kazandığı bu askeri zaferini bilim, kültür ve medeniyet alanlarında da kazandığı ve kazanacağı zaferlerle taçlandırmasıdır.

Milletimizin birlik ve bütünlüğüne, ülkemizin bağımsızlığına yönelik harici ve dâhili saldırıların yoğunlaştığı bugünlerde, aziz milletimizin 30 Ağustos zaferini, 97. Yıldönümü münasebetiyle bir kez daha kutlarken, bu kutlu zaferi bizlere yaşatan başta Başkumandan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ülkenin beka ve bağımsızlığı uğruna en kıymetli varlıklarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. Âdem YERİNDE

Dekan