0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT’un "Ahilik Haftası" için Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı



Aziz Milletimizin köklü geleneklerinden biri olarak yüzyıllar boyunca varlığını koruyan, gücünü ve etkinliğini geniş bir coğrafyada devam ettiren Ahilik kurumunun, medeniyetimizin gelişmesinde, kültür, sanat ve ticaret hayatının zenginleşmesinde, çalışma hayatında ahlakî değerlerin yerleşmesinde büyük rolü olmuştur.

Ahilik teşkilatı, insanımızın dürüstlüğünü, meslekî marifetini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla yoğurarak asırlar boyu aziz milletimizin birliği ve sosyo-ekonomik düzeninin güç kaynağı olmuştur. Saygı, dürüstlük ve adaleti esas alan bir anlayış ile dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik kültürü, günümüz esnaf ve sanatkâr birlikleri için de bir sosyal miras ve altın bir rehberdir.

Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye'nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir.

Ağrılı hemşehrilerimizin bu değerli mirasa sahip çıkmasını ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmasını diler, Ahilik haftasının, başta esnaflarımız olmak üzere Ağrı ilimize hayırlar, bereketler, bol ve helal kazanç getirmesine vesile olmasını diliyorum.

 

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü