(0472) 216 10 10 -(0472) 215 40 20 ogrenci@agri.edu.tr

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2019 YKS EK KONTENJAN SONUCU ÜNİVERSİTEMİZİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE


Değerli Öğrencilerimiz,
Üniversitemizi tercih ettiğinizden dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak işlemlerin özeti aşağıya çıkarılmıştır.


* Ön Kayıt
YAPILMAMAKTA olup kesin kayıtlar 23-27 Eylül 2019 tarihleri 08:00-17:00 saatleri arasında ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINDA yapılacaktır. 

* Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında e devlet üzerinden alınacaktır. Elektronik kayıt yapan öğrenciler, kesin kayıt yapmış olacaklardır ve Üniversitemize herhangi bir evrak (diploma, fotoğraf, askerlik durum belgesi vb...) GETİRMEYECEKLERDİR.  
E-Kayıt için TIKLAYINIZ...


Ön koşullu programlara yerleşerek (Hemşirelik, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği) yerleşen öğrencilerimiz ösym tercih kılavuzu BKNZ larında yer alan sağlık raporlarını getirmek zorundadırlar. Aksi halde kayıt işlemleri yapılmayacaktır.
Ön Koşullar Ön koşulu olan programına yerleşen öğrenciler 2019 YKS tercih kılavuzunda yer alan;
Hemşirelik
Bk.87 : Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
Bk.49:1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). 3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). 4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.). 5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
Bk.844: 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 21 yaşından gün almamış olmak, bayanlarda 160- 180 cm arası, erkeklerde 170-190 cm arası boy ölçülerine sahip olmak, BIM: kg/m (kişinin ağırlığı/boy uzunluğu) vücut kitle indeksinin yukarıda verilen formüle göre hesaplanıp çıkan değerin 17-25 değerleri arasında olması, ayak ucunda durulduğunda kol uzunluğunun minimum 215 cm. olması, vücudunun herhangi bir görünen yerinde dövme, iz, leke, piercing vb. bulunmamak, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak, ön değerlendirmede Yüksekokulunun belirleyeceği kurum/kuruluşlarla yapılacak psikolojik testler ve mülâkatlardan olumsuz not almamak gerekmektedir. Taksirli trafik suçları hariç adli sicil kaydı bulunmamak, uçuş yapmasını engelleyecek fiziksel veya ruhsak rahatsızlığı olmamak, kalp, akciğer, fonksiyonlar ve merkezi sinir sisteminin normal olması, işitme bozukluğu olmaması, gözlüklü ya da gözlüksüz görme yeteneği 6/9 olmak. Yüksekokulunun yönledireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak gerekir. (NOT: Tam teşekküllü bir hastaneden almış olmak şartıyla alınan heyet raporları da geçerlidir.)
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
Bk.49:1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). Ön koşulundaki şartları sağlamaları gerekir, şartlardan herhangi birini sağlamayan öğrencilerin kayıtları hiçbir şekilde yapılmayacaktır.


* Başka bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olup ders intibak ettirmek isteyen öğrenciler 23 Eylül tarihinden itibaren Ders İçerikleri ve Transkript belgeleri ile birlikte kendi Fakülte/Yüksekokullarının Bölümler Sekreterliğine başvuracaklardır.



Kayıt işlemleri ve E-Kayıt Hakkında Açıklamalar için TIKLAYINIZ..

Katkı Payı/Öğrenim Ücreti (Harç) Miktarları  İçin  TIKLAYINIZ...

E-Kayıt için TIKLAYINIZ...

E-Kayıt Yapabilmek İçin Örnek Döküman TIKLAYINIZ...

İletişim için TIKLAYINIZ...