0 472 312 00 09 dogubayazitmyo@agri.edu.tr

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu

Zorunlu Yaz Dönemi Staj Dosyalarının Teslimi


(1) Yaz dönemi stajını tamamlayan öğrenciler, staj dosyalarını 10 Ekim 2019 Perşembe günü mesai bitimine teslim etmesi gereklidir. Belirtilen tarihte staj dosyasını teslim etmeyen öğrencilerin stajı kabul edilmeyecektir.


(2) Dosya üzerinde eksiklikler mevcutsa düzeltmeler yaptırılabilir, gerekirse mülakat ya da uygulama da yaptırılabilir.


(İlgili Yönerge) Madde 18- Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaptığı stajın uygunluğu ve başarısı Meslek Yüksekokulu Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu tarafından değerlendirilerek onaylanmak üzere Üniversite Staj ve Eğitim Uygulama Kuruluna sunulur. Stajını bitiren öğrenci, staj süresince yapmış olduğu işlemlerle ilgili dosyasını, en geç staj bitimini takip eden ilk ders kayıt dönemi içerisinde Meslek Yüksekokulu Staj ve Eğitim Uygulama Kuruluna bir dilekçe ekinde teslim eder. Süresi içerisinde staj dosyasını teslim etmeyen öğrenci stajını yapmamış sayılır. Meslek Yüksekokulu Staj ve Uygulama Kurulu, mevcut staj defteri veya dosyasını, işverenden gelen işveren raporunu, ziyaretçi öğretim elemanından gelen raporu dikkate alarak bir değerlendirme yapar. Dosya üzerinde gerekiyorsa düzeltmeler yaptırabilir. Dosyayı şekil ve içerik yönünden yeterli bulursa öğrencin stajını kabul edebileceği gibi gerekli görürse ilgili öğrenciye bir mülakat veya uygulama da yaptırabilir. Staj süresi sonunda başarısız olan veya stajına ara veren veya ara vermek zorunda olan öğrencilere, yasal öğrenim süresi içerisinde iki hak daha verilir.


(3) Stajlarda 40 işgünü (veyahut 2 yaz döneminde 25 işgünü toplamda 50 işgünü) tamamlanmalıdır. Eksik gün bulunan öğrencilerin stajları kabul edilmeyecektir.


(İlgili Yönerge) Madde 17/c -  Staj süresi, Temmuz ayı başında başlamak üzere yaz stajı olarak 1 inci sınıfın sonunda 40 iş günü yapılacaktır. Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan Yüksekokulların öğrencileri, yukarıda belirtilen staj süresinin dışında değerlendirilir. Stajlar Temmuz Ayı başında başlamak üzere yaz stajı olarak birinci sınıf sonunda 25 işgünü, ikinci sınıf sonunda 25 işgünü olmak üzere toplam 50 işgünü olarak ta yapılabilir.  Meslek Yüksekokulu Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu, Okul Yönetim Kurulunun onayı ile stajların aynı süre olmak şartı ile yıl içinde de yapılmasına karar verebilir. Yıl içi stajlarda staj ile birlikte eğitim devam eder. Staj yapılan günlerde dersler olmaz.


(4) Stajları yarıda kalan öğrencilerin stajları kabul edilmeyecektir.


(İlgili Yönerge) Madde 19- Stajyer öğrenciler, staj yaptıkları işyerlerinin çalışma, iş koşulları ile disiplin ve iş emniyetine ilişkin kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket eden veya izinsiz, mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10’u oranında devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum Üniversite Staj ve Eğitim Uygulama Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. Stajyer öğrenciler “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” hükümlerine tabidir. Diğer taraftan kusurları ve verecekleri zararlar nedeniyle, o işyeri elemanlarının sorumluluklarına tabidir.


İlanen Duyurulur.