0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE'nin Miraç Kandili Tebrik Mesajı

İnsanların kendi elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu. Belki vazgeçerler diye Allah, yaptıklarının bazı sonuçlarını (dünyada) onlara tattıracaktır.”

Rum 30/41

İnsanoğlunun zaman ve mekân boyutlarından sıyrılarak madde âleminden mana âlemine yükselişini temsil eden miracın, kendi ellerimizle kirlettiğimiz ve bu yüzden her yıl farklı bir salgınla mücadele etmek zorunda kaldığımız dünyamızda,coranavirus salgını sonrasında güvenli ve temiz bir habitat inşası için nefis muhasebesi yapmamıza ve manevî arınmamıza vesile olması dileğiyle, salgın sebebiyle yetim kalan cami ve mescitlerimizde kutlayamadığımız miraç kandilinizi tebrik eder, aileniz ve sevdiklerinizle sağlıklı ve huzurlu ömürler dilerim.

Bu münasebetle covid-19 virüsüne yakalanan hastalarımıza acil şifalar, ölenlerimize rahmet, ülke olarak salgını en az hasarla atlatabilmemiz için 7/24 büyük bir özveriyle çalışan devlet yetkililerimize ve bilhassa sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunar, işlerinde başarılar dilerim.

İçimizden beyinsizlerin yaptıkları yüzünden bizleri helâk etme ya Rab!Sen, bizim velimizsin. Bizi bağışla ve bize acı. Sen, bağışlayanların en hayırlısısın.” (A’râf 7/155)


Dekan
Prof. Dr. Adem YERİNDE