0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Adem YERİNDE'nin Ramazan Ayı Mesajı




 “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun.” (Bakara 2/185)

Ramazan girdiğinde cennet kapıları, rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapatılır ve şeytanlar zincire vurulur.” (Müslim, “Siyam” 2)

Bizleri feyiz ve bereket dolu Ramazan ayına esenlikle ulaştıran Yüce Rabbimize hamdü senalar olsun.

Allah’ın, engin rahmetinin bir tezahürü olarak kullarına lutfettiği Ramazan ayının ibadet hayatımızda müstesna bir yeri vardır. On bir ayın sultanı olarak nitelendirilen bu ay, nefislerde kötülük hislerinin gerilediği, hayır ve iyilik duygularının kabardığı Kur’ân, ibadet, zikir, hassaten oruç ayıdır.

Ramazan ayı, Allah’ın buyrukları doğrultusunda nefislerimizi hesaba çekeceğimiz, kalbimizi ve zihnimizi arındırıp aydınlatacağımız; lahûtî bir atmosferde aynı mefkûre etrafında tek bir Allah’a kulluğumuzu takdim edeceğimiz, yüreklerimizi kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla coşturacağımız yüce bir aydır.

Covid-19 virüsünün sebep olduğu pandeminin tehdidi altında buruk bir gönülle karşıladığımız mübarek Ramazan ayının başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere bütün dünya milletlerine hayırlar getirmesini, tarihte eşine rastlanmamış biçimde insanlığa musallat olan salgından kurtuluş ayı olmasını, İnananların oruç ve teravih namazıyla müşahhas kılınan kulluk duygularını kemali sıhhatle arz etmelerini dilerim.

Prof. Dr. Adem Yerinde

Dekan