0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un Engelliler Haftası için Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı



10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan Engelliler Haftası kapsamında; 11 Mayıs Görmeyenler Günü, 12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engellileri Günü, 13 Mayıs Ortopedik Engelliler Günü, 14 Mayıs Zekâ ve Ruhsal Engelliler Günü, 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü, 16 Mayıs Engelliler Haftasına Genel bakış olarak anılmakta ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek engellilerin sorunlarına dikkat çekilmektedir.

 

Bizim medeniyetimiz, yardıma muhtaç her bir ferdi koruyan, onu onore ederek yaşamasını kolaylaştıran bir medeniyettir. Bizler, kanadı kırık göçmen kuşları bile tedavi için vakıf kuran bir medeniyetin evlatlarıyız. Yaratılmışların en güzeli olan insanlarımızı aynı şekilde mutlu edebilmek, ecdadımızın bıraktığı manevi mirasa sahip çıkmak öncelikli görevlerimizdendir.

 

Engelsiz bir üniversite olarak, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli kardeşlerimizin aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.



Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü